Грабни награда от Менталико!

Награда от Менталико

Здравей!!! Имаш ОГРОМЕН шанс да спечелиш 20 дни БЕЗПЛАТЕН абонамент за премиум модулите на Менталико „Моите упражнения“ и „Моят психолог“.

Какво трябва да направиш?

Ако искаш да спечелиш БЕЗПЛАТЕН абонамент за 20 дни, отговори на въпроса „Защо искаш да ползваш Менталико?“ и го напиши като коментар долу под публикацията (Най-долу на тази страница е формата за писане на коментар).

Остави точния си имейл, за да можем да ти пишем, ако си избран за наградата.

Имейлът ти няма да бъде публично видим. Вместо името си може да използвате псевдоним.

Побързай! Някой може би вече пише! 🙂

Ако познаваш някого, който би искал да се възползва от тази възможност, изпрати му тази новина.

 

Себеразкриване, себеутвърждаване и решаване на конфликти

Себеразкриването има много дълга история на изследвания в социалната психология. Р. Арчър прави преглед на развитието на идеята и подчертава, че още Георг Зимел и Курт Левин признават значението на себеразкриването в междуличностнити отношения, а по–късно терапевта.

Цялата публикация „Себеразкриване, себеутвърждаване и решаване на конфликти“

Тревожност при децата и лечение на тревожни разстройства в детската възраст

тревожност при деца

тревожност при децаТревожност при децата често се проявява, а тревожността като цяло е един от проблемите на съвременната психология, който напоследък се разглежда с особено внимание, съобразно трудните и постоянно променящи се социални условия, в които сме поставени в днешно време.

Цялата публикация „Тревожност при децата и лечение на тревожни разстройства в детската възраст“

Семейно консултиране и терапия и брачни консултации

Семейно консилтиране

Семейно консултиране

За семейно консултиране и терапия и брачни консултации се обадете на телефон 0888 233 950 още сега. Просто натиснете линка.

Ще запазим час специално за Вас и ще обсъдим проблемите, които Ви безпокоят. Със сигурност ще намерим заедно решение.

Днес така нареченото семейно консултиране или брачни консултации е честа практика в семейния живот на много двойки и семейства в различни етапи от тяхното съжителство.

Семейни и брачни консултации се провеждат ежедневно и навсякъде по света и нуждата им нараства с осъзнаването на хората, че понякога имат нужда от вънпна помощ и подкрепа.

В живота на отделната личност, както и при различните общности от хора, възникват редица проблеми, които нарушават нормалните взаимоотношения.

В такива случаи е необходима помощ на неутрализиране на възникналите конфликти и за по-сполучливо балансиране с промените в околната среда. Появява се потребността от психологическа помощ.

Цялата публикация „Семейно консултиране и терапия и брачни консултации“

Лекуване и преодоляване на психични емоционални травми от миналото и детството

психични травмиПсихичните травми генерират емоции и ако не обработваме тези емоции, те се вкореняват в мозъка и тялото ни. Вместо да се излекуваме от тежкото събитие, травмата остава в тялото ни под формата на енергия и химически вещества в нашия мозък, засягайки живота ни, докато не я открием и не я преработим. Здравословният поток и обработката на тежки емоции, като гняв, тъга, срам и страх, са от съществено значение за лечението на травмите.

Цялата публикация „Лекуване и преодоляване на психични емоционални травми от миналото и детството“

Секции и рубрики на Менталико за психотерапия и самотерапия

Техники за психотерапия

Моят съветник

Посещавай „Моят съветник“ на всеки няколко часа, за да получаваш нови съвети от твоят виртуален психолог за живота, мисли, идеи. Тя е програма и е винаги с теб с важна информация. Опитай да следваш всичко, което можеш от съветите ѝ всеки ден, научавай нещата, които ти казва. Те са важни за твоят просперитет и напредък.

Моят позитивен ден

Трябва да използваш това всеки ден, дори няколко пъти на ден. Това е дневник с твоите позитивни неща от деня, моменти, впечатления. В края на деня или през него, посещавай „Моят позитивен ден“ и записвай накратко всички хубави неша, които можеш да изкопчиш от деня си. Диалози, моменти, мисли, случки, каквото и да е. Трябва да записваш поне 5 всеки ден. Така Менталико ще тренира мозъка ти с ново мислене.

Цялата публикация „Секции и рубрики на Менталико за психотерапия и самотерапия“

Психологичните упражнения в Менталико

психологични упражнения

Интересните неща, които ти предстоят!

психологични упражнения

Ще ти издам някои от психологичните упражненията, които те очакват в Mentalico.bg.
(Виж най-долу как да боравиш със секция „Моите упражнения“)

Първото упражнение е за твоите цели в живота. Човек рядко си създава цели. Става по-интересно.
Упражнение 2 е свързано с това как възприемаш себе си. Хората обикновено имат слаба самооценка за себе си, от което произлизат много проблеми за възприемането на своята собствена личност и действията в живота и мисленето.

Става все по-интересно. Третото упражнение, отново е свързано с това, как приемаш себе си и как се виждаш. Менталико ще иска от теб вече да започваш да променяш възгледите за себе си.

Цялата публикация „Психологичните упражнения в Менталико“

Уроците, на които никой не те е научил

Уроците в животаНашите родители или много ни критикуват, или ни превръщат в разглезени възрастни деца. Кой ни учи на адекватни ситуации, подкрепа, смелост, стабилност, единност?

Кой е твой пример за поведение в обществото? Онези изкуствени хора от телевизията? Жалко! Какво правят всички хора наоколо? Прекарват живота си в социални мрежи, крият се от липсата на способности и адекватност. Жалко отново!

Цялата публикация „Уроците, на които никой не те е научил“

Преодолей тревогите и стреса от деня

стрес и тревоги през деня

стрес и тревоги през деня

Радваме се и бързаме да ви споделим, че Mentalico.bg има нова секция “Моите тревоги”, създадена специално за Вас и Вашият стрес, тревожност, страхове и конфликти. Всеки човек трупа стрес през деня. За жалост, ние не можем да се освободим от него винаги. Не можем да си го изкараме на близките, да се развикаме на шефа си или да споделим на някого най-вътрешните си тревоги и мисли. Задържаният стрес вреди на тялото и психиката ни. Доказано е обаче, че само ако напишеш тревогите си сам на себе си, мозъкът ги преработва и се облекчава от вредните хормони.

Цялата публикация „Преодолей тревогите и стреса от деня“

Начални инструкции за ползване на Менталико

Здравейте, приятели на Mentalico.bg! Попълването на позитивни неща във Вашия позитивен дневник всеки ден променя начина на работа на Вашия мозък. Дневникът, както и всички упражнения в Менталико, са стандартни практики от позитивната и когнитивна поведенческа терапия и са доказани средства от десетителия в помощ на хората от цял свят в изграждането на силни качества, стабилна психика, правилна работа на мозъка, висока самооценка на личността.

Психотерапевтични упражнения

В секция „Моите упражнения“ на всеки няколко дни ще имате нова задача. Точно по този начин работи и реалната психотерапия, когато хората посещават психотерапевт. Клиентите получават задачи, които постепенно с времето променят личността и поведението им. Вие имате лукса да използвате цялото познание на съвременната психология и поведенчески науки онлайн, без да плащате изключително скъпи такси на час, всяка седмица, за да получите същите упражнения и насоки, които Ви дава Менталико.

Цялата публикация „Начални инструкции за ползване на Менталико“