Добър психотерапевт цени

Каква е цената на добър психотерапевт? Още един въпрос, който се задава от нашите посетители и гости е колко струва посещение при добър психотерапевт и каква е неговата цена. Направихме проучване в България на услугите на добрите психотерапевти и можем да изведем следната статистика от резултатите:

 • Най-ниската цена на час на добър психотерапевт е: 40 лв.
 • Най-високата цена на посещение при психотерапевт е: 70 лв.

Разликите в цените са заради годините опит на специалистите, тяхната компетентност, местоположение и райони на прием на пациенти. Също така, фактор се оказва и техните психотерапевтични методи и практики на терапия към своите клиенти.

Най-голяма разлика в цените може да се намери в София, докато в останалите градове на България, единичната цена на час при добър психотерапевт не варира в такива стойности.

Добър психотерапевт, цени и дългосрочно посещение

Посещението при добър психотерапевт се заплаща на час (на посещение). Абонаменти и отстъпки не се срещат като практика в тези услуги. Няма ваучери или намаления.

Ако посещавате добър психотерапевт веднъж седмично (четири пъти в месеца), на годишна база ще направите 48 посещения.

При най-ниската цена за психотерапия, това ще ви коства като разход 1920 лв. (приблизително 2000 лв за година). При най-високите цени на час при вашият любим психотерапевт, това ще ви струва 3360 лв.

Добрият психотерапевт е скъпа услуга, малко хора могат да си я позволят, а тези, които смятат, че им трябва задължително, трябва да бъдат търпеливи и да отделят голяма част от бюджета си за психотерапията си.

За колко време добър психотерапевт може да ми помогне?

Някой психотерапевти трърдят, че за качествена психотерапия е необходимо посещение в период от една година. Други техни колеги психотерапевти споменават, че могат да предложат психотерапия на своите клиенти и да им помогнат значително и за половин година. Може да разгледате и цена на час при добър психолог, ако това е тема, която също ви вълнува.

Менталико предлага на своите членове и гости едно различно преживяване, като ви представя мащабно знание в областта на психотерапията и горещо ви препоръчва да опитате множеството психологични упражнения, които съдържа, безбройните съвети от консултанти и психолози.
Менталико е изградено и с инструменти за самотерапия като дневници, позитивно управление на живота ви и много други. Създайте профил в Менталико и опитайте нашата онлайн програма и софтуер за подобрение на вашият психичен, личен и професионален живот.

19 коментара към “Добър психотерапевт цени”

 1. Много скъпи са станали тези психотерапевти! Преди около две години ходих при доста добър психотерапевт и плащах 20 лв на час за едно посещение. Кой може да плаща по 4000 лв на година за психотерапия? Трябва да има някакъв контрол на тези услуги!

  1. „Преди около две години ходих при доста добър психотерапевт“

   Може ли да ми дадете контакт?

 2. Трява да има контрол, да! Има и вече опити за контролни органи в сферата на психотерапията, цените, лицензите, начините на работа и всичко останало! Няма добър и лош психотерапевт! Има лицнзирани и нелизензирани психотерапевти! И да не се бърка от никого с психоанализаторите и психоанализата, която е нерегламентирана, нелегална и предлагащите тези услуги нямат никакво завършено образование, квалификация или документи!

 3. Здравейте! Можете ли някой да препоръча добър психотерапевт или няколко препоръчани психотерапевти и техните ориентировъчни цени? Някаква информация, която да е актуална към 2019 година. В много сайтове за психолози и психотерапевти информацията вече не е актуална.

  1. Здравейте. Мога да ти препоръчам моя психотерапевт, защото останах изключително доволна от него. Ходила съм и при други психолози, но според мен той е ТОП. Млад е и е много добър, използва иновативни техники за справяне на проблемите, но най-вече ОБЯСНЯВА какво ти има и какво те е довело до това състояние. Спокойно мога да заявя, че се справихме за около 2-3 месеца с моите паник атаки. Работи на добри цени 35лв на посещение, а на мен лично ми предложи и месечна карта, която ми излезе много изгодно.

   1. Здравейте, бихте ли ми дали координати но този психотерапевт от който сте била доволна.Предварително Ви благодаря!

   2. Е, толкова добре го представихте и накрая не му казахте името 😀

   3. Здравейте,бихте ли споделили кой Ви е лекувал,искам и аз да го посетя имам огромна нужда.Благодаря Ви предварително!

   4. Здравейте Кая,може ли да ми напишете имената или тел.за връзка с вашия психотерапевт.Благодаря

   5. Моят син страда от паническо разстройство. Ако Вашият психотерапевт работи в София, моля да ми изпратите неговите координати. Предварително благодаря.

 4. Здравеите приятели! Искам да попитам има реален психотерапевт ли има в менталико? В смисъл живи хора психотерапевти или това е някаква система, така както разбирам? Моля да обясните мерси!

 5. Здравейте! Понеже малко се обърках. Психолог или психотерапевт е Менталико? Или и двете, защото видях реклама и на двете услуги, но предполагам, че да доста различни. Имам нужда от добър психотерапевт или психолог, но за еднократна консултация без постоянно общуване и такси всеки път.
  Предлагате ли такава опция?

 6. 4000 лв. на година. Тоест ако си беден (частта от населението в която най-често се срещат психичните заболявания) за теб няма психотерапия. Много хитро е измислено!

 7. Е защо говорим неподготвени, има акредитирана програма на НБУ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *