Преодолей тревогите и стреса от деня

стрес и тревоги през деня

Радваме се и бързаме да ви споделим, че Mentalico.bg има нова секция “Моите тревоги”, създадена специално за Вас и Вашият стрес, тревожност, страхове и конфликти. Всеки човек трупа стрес през деня. За жалост, ние не можем да се освободим от него винаги. Не можем да си го изкараме на близките, да се развикаме на шефа си или да споделим на някого най-вътрешните си тревоги и мисли. Задържаният стрес вреди на тялото и психиката ни. Доказано е обаче, че само ако напишеш тревогите си сам на себе си, мозъкът ги преработва и се облекчава от вредните хормони.

Как да преодолявам стреса и тревогите по-лесно

Всеки ден влизай в “Моите тревоги” и записвай негативните неща от деня. Така мозъкът и тялото ти ще преработват хормоните на стреса по-лесно и ще облекчаваш психиката си като обработиш когнитивно трудните моменти.

Не забравяй да правиш упражненията си в „Моите упражнения“ и да попълваш позитивния си дневник. Тези неща са от изключителна важност за твоята психика и развитие.

2 коментара към “Преодолей тревогите и стреса от деня”

  1. Стреса ми е през целия ден. Тревогите не спират и през нощта. Не разбрах от тази статия какво и как да преодолея. Къде е тази секция моите тревоги, че не я намирам?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *