Психологичните упражнения в Менталико

Интересните неща, които ти предстоят!

психологични упражнения

Ще ти издам някои от психологичните упражненията, които те очакват в Mentalico.bg.
(Виж най-долу как да боравиш със секция „Моите упражнения“)

Първото упражнение е за твоите цели в живота. Човек рядко си създава цели. Става по-интересно.
Упражнение 2 е свързано с това как възприемаш себе си. Хората обикновено имат слаба самооценка за себе си, от което произлизат много проблеми за възприемането на своята собствена личност и действията в живота и мисленето.

Става все по-интересно. Третото упражнение, отново е свързано с това, как приемаш себе си и как се виждаш. Менталико ще иска от теб вече да започваш да променяш възгледите за себе си.

Упражнение 4 се казва „Инспекторът на проблемите“. За в бъдеще ще има още по-задълбочени упражнения за справяне с проблемите. „Инспекторът на проблемите“ ще положи началото в подготовката ти да бъдеш адекватна и способна личност. Ще ти даде насоки.

Петото упражнение е отправено към позитивното в личността ти и качествата ти. Ще те подтиква към градивност.

Упражнение 6 ще те накара да си припомниш за всички неща, които притежаваш.

Седмото упражнение – „Оцветете живота си с емоции“ ще те накара да планираш всички хубави неща, които искаш да ти се случат в бъдеще.

Упражнение 8 е изключително важно. Казва се „Отношението към околните“ и ще ти даде формула за измерване на отношението към другите хора и да се замислиш за доста неща.

При деветото упражнение „Отношението от околните“ ще направиш всичко наобратно. Как приемаш другите и тяхното внимание и отношение.

50 психологични упражнения

Спирам. Има още над 40 упражнения! Издадох ти какво те очаква в упражненията ти за сега. Ще бъде интересно и предизвикателно.

Как да си правиш упражненията? В секция „Моите упражнения“ имаш задача, която трябва да направиш. Всеки път, всяка от тях ще надгражда личността ти. Всяко упражнение има срок. След като изтече, ще имаш възможност да продължиш към следващото упражнение от бутон за тази цел. Намира се точно под текста на упражнението и се казва „Готово! Продължи към следващото… “ След това Менталико ще ти даде следващата задача.
За тази година Менталико ти готви над 50 упражнения за развитие на личностните качества, справяне с тревожността, изграждането на увереност и превръщането ти в нова, по-силна и добра личност.

4 коментара към “Психологичните упражнения в Менталико”

  1. Здравейте!
    Може ли да попитам къде да тези психологични упражнения? Не ги намирам никъде в сайта. Изглеждат много интересни и полезни. Искам да ги пробвам! Благодаря предварително. Поздрави!

  2. Здравейте, Магдалена В.!
    Благодарим Ви за коментара към статията за нашите психологични упражнения!
    Менталико има богат набор от упражнения от когнитивно поведенческата психотерапия, както и от други различни теоритични и практични подходи. Можете да ги намерите като си направите профил от тук: https://mentalico.bg След това програмата ще Ви води сама, ще ви дава инструктии, насоки и ще Ви съветва буквално какво и кога и да правите за упражненията.
    Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *