Секции и рубрики на Менталико за психотерапия и самотерапия

Моят съветник

Посещавай „Моят съветник“ на всеки няколко часа, за да получаваш нови съвети от твоят виртуален психолог за живота, мисли, идеи. Тя е програма и е винаги с теб с важна информация. Опитай да следваш всичко, което можеш от съветите ѝ всеки ден, научавай нещата, които ти казва. Те са важни за твоят просперитет и напредък.

Моят позитивен ден

Трябва да използваш това всеки ден, дори няколко пъти на ден. Това е дневник с твоите позитивни неща от деня, моменти, впечатления. В края на деня или през него, посещавай „Моят позитивен ден“ и записвай накратко всички хубави неша, които можеш да изкопчиш от деня си. Диалози, моменти, мисли, случки, каквото и да е. Трябва да записваш поне 5 всеки ден. Така Менталико ще тренира мозъка ти с ново мислене.

Моите упражнения

Изключително важно за твоята трансформация в по-добра, нова личност. Тук ще се случва „магията“. Ще правиш изключително интересни и важни упражнения за твоето личностно развитие и стабилност. Неща, които никой не ти е показвал и не те е научил. Сега Менталико ще го направи и ще те превърне с психически стабилна, пълноценна личност с щастие и лична сила. През няколко дни ще получаваш ново психологично упражнение.

Техники за психотерапия

Моите тревоги

Всеки човек има стрес през деня. За жалост ние не можем да се освободим от него винаги. Не можем да си го изкараме на близките, да се развикаме на шефа си или да споделим на някого най-вътрешните си тревоги и мисли. Задържаният стрес вреди на тялото и психиката ни. Доказано е обаче, че дори да напишеш тревогите си сам на себе си, мозъкът ги преработва и се освобождава от тях.

Моят дневник

Дневникът е твоят таен приятел, на който ще споделяш всичко. В психологията и психотерапията воденето на дневник е важна част от регулирането на менталното състояние и обработката на психичните процеси от мозъка. Записвайки живота си, човешкият мозък по-добре асимилира и обработва житейските ситуации и моменти.

Моят сън

Добрата работа на мозъка разчита на добрите навици за сън. Маркирай в „Моят сън“ колко часа си спал през изминалата нощ. Опитай да го правиш всеки ден и да спиш около 7 часа всяка нощ.

2 коментара към “Секции и рубрики на Менталико за психотерапия и самотерапия”

  1. Здравейте! Искам да си правя психотерапия. Тук чета, че мога да си я правя сама без да ходя при психотерапевт. Как да стане? Не се оправям. Моля, пишете ми! Благодаря! М.В.

  2. Здравейте.аз бих искала да се включа в програмата на Менталико за психотерапия.Страдам от леко биполярно разстройство и конверсна нервоза.Дали ще ми помогне?Какъв е начина да се включа психотерапията и заплаща ли се нещо?Благодаря

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *